Det hører til julen.. :-) Ingen fedtkager, ingen jul
Og for en lille uge siden kørte jeg en portion igennem ovnen :-)
opskrift:
1kg mel
500gram svinefedt
1 1/2 tsk. med top vanilje
1 tsk hjortetakssalt
625gran sukker.
Æltes sammen til en fast klump, trilles i små mund hapser, jeg plejer derefter stille dem køligt til dagen efter.. og så bage dem..
Bages ved 170grader i ca 13 minutter nederste rille, varmluft 150grader ca 15-20 minutter..
Jeg kan se når vores er færdige ved at de sprækker på toppen og får en gylden bund :-)
Så mangler vi bare lige pebernødderne, udstiks kagerne, og de gode råd/gode rad :-)
Jeg kan næsten dufte dem. Dem plejede min mormor også at lave. Jeg har aldrig hørt det med at stille dem køligt til dagen efter. Bliver de bedre af at hvile inden man bager? Hilsen Dorthe
SvarSletVed faktisk ikke om det har noget at sige, men min mor har altid gjort det... :-)
SletOg så er man ikke så afhængig af at de hele skal bages på én dag :-)